Dziś jest: 17 grudzień 2018 r.
Szukane wyrażenie:


sprawdź repertuar na dzień:



Znajdź projekcje filmu:


SCENA
FILM
GALERIA
EDUKACJA
USŁUGI
O NAS
FOTORELACJE
TERMINARZ IMPREZ
20 TNF
PROJEKCJE KONKURSOWE
PROJEKCJE SPECJALNE
PROJEKCJE PLENEROWE
FILMY ANIMOWANE
FILMY DOKUMENTALNE
FILMY OFFowe
NOC Z PKF
KONCERTY
PROGRAM 20 TNF
PATRONI MEDIALNI
KLUB FESTIWALOWY
SPONSORZY 20 TNF
SPOTKANIA
GALERIA 20 TNF
LAUREACI 20 TNF
PODSUMOWANIE 20 TNF
21 TNF
BYŁ SOBIE BLUES...2007
DNI TARNOWA 2006
BYŁ SOBIE BLUES...2006
22 TNF
DNI TARNOWA 2008
BYŁ SOBIE BLUES...2008
23 TARNOWSKA NAGRODA FILMOWA
BYŁ SOBIE BLUES... 2009


Tarnowskie
Centrum
Kultury


ul. Rynek 5
33-100 Tarnów
POLAND

tel/fax:+48 14 6 888 888

email: tck@tck.pl

Kino Marzenie
ul. Staszica 4
33 - 100 Tarnów
POLAND

tel/fax:+48 14 6 888 885

email: kino@tck.pl







20 TNF / PROJEKCJE KONKURSOWE

drukuj
2006-04-14
"Komornik", reż. Feliks Falk (źródło: Inf.wł./www.filmpolski.pl)




„KOMORNIK”


reżyseria: Feliks Falk
scenariusz: Grzegorz Łoszewski
zdjęcia: Bartek Prokopowicz
muzyka: Bartłomiej Gliniak
scenografia: Anna Wunderlich

obsada:
Andrzej Chyra (Lucek), Kinga Preis (Gosia), Małgorzata Kożuchowska (Anna), Marian Opania (Chełst), Jan Frycz (Chudy), Sławomir Orzechowski (Wiśniak), Marian Dziędziel (Horst), Grzegorz Wojdon

rok produkcji: 2005
premiera: 2005. 10. 07
czas trwania: 93 min.

produkcja: Studio Filmowe "Perspektywa", Telewizja Polska, Canal+ Polska, Studio Filmowe (d. Zespół Filmowy) Perspektywa, Wytwórnia Filmów Dokumentalnych i Fabularnych (Warszawa)
dystrybucja: ITI Cinema

48 godzin z życia komornika bezwzględnie egzekwującego długi. Wszechwładny, nonszalancki, arogancki wobec swoich ofiar, pod wpływem dramatycznych zdarzeń próbuje naprawić wyrządzone krzywdy. Niestety, jego nieostrożne posunięcie zostaje wykorzystane przez przeciwników. Ci, którym próbował zadośćuczynić za wyrządzone krzywdy, nie staną w jego obronie...


9 maja 2006, godz. 20.30, kino Marzenie




FELIK FALK
Ur. 1941 w Stanisławowie. Reżyser filmowy i teatralny, scenarzysta, dramaturg. Absolwent malarstwa i grafiki warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych (1966) oraz reżyserii łódzkiej PWSFTViT. Był redaktorem graficznym "Magazynu Polskiego". Autor sztuk teatralnych i telewizyjnych oraz słuchowisk. Scenarzysta filmów "Zdjęcia próbne", "Laureat", "Wielki bieg", "Baryton" (nagroda za scenariusz na FPFF Gdańsk 1985). Wykładowca PWSFTViT. Współwłaściciel studia produkcyjnego Fokus Film. Członek Europejskiej Akademii Filmowej.

Filmografia:
1973 – Nocleg

1975 -Aktorka [w: Obrazki z życia]

1975 - W środku lata (1976 - wyróżnienie na MFF Autorskich San Remo)

1977 – Wodzirej (1978 - Złote Grono i Don Kichot LLF Łagów)

1979 – Obok [w: Sytuacje rodzinne]
1979 – Szansa
(1979 - nagroda za scenariusz na FPFF Gdańsk, 1980 - III Nagroda na MFF Rotterdam, Nagroda Jury Ekumenicznego MFF Locarno)

1981– Był jazz (Grand Prix Koszalińskich Spotkań Filmowych MŁODZI I FILM; Nagroda Polskiego Archiwum Jazzu FPFF Gdańsk 1984)

1984 – Idol;

1986 – Bohater roku (1986 - Srebrne Lwy - nagroda za reżyserię FPFF Gdańsk, 1987 - Nagroda Specjalna Jury i Nagroda Stowarzyszenia Filmowców Radzieckich MFF Moskwa)

1986 - Nieproszony gość

1989 – Kapitał, czyli jak zrobić pieniądze w Polsce

1991 - Koniec gry

1993 – Samowolka
(1993 - nagroda za reżyserię FPFF Gdynia)

1994– Lato miłości

1995 – Daleko od siebie

2000 – Twarze i maski (serial tv)

2005 – Historia jednej tablicy [w: Solidarność, Solidarność]

2005 – Komornik
(2006 Września Ogólnopolski Festiwal Sztuki Filmowej "Prowincjonalia" - nagroda główna "Jańcia Wodnika", Orzeł, Polska Nagroda Filmowa w kategorii: najlepsza reżyseria; za ro k 2005, Berlin MFF nagroda Jury Ekumenicznego, 2005 Gdynia  - Festiwal Polskich Filmów Fabularnych - Grand Prix/Wielka Nagroda Jury "Złote Lwy")


* GALERIA *


(640x359)
(640x428)
(640x422)
(640x424)
(640x429)
(640x426)
(113x169)
(331x480)








Podsumowanie 20 Tarnowskiej Nagrody Filmowej





Gala Finałowa 20 TNF - 13.05.06





6 dzień 20 TNF - koncert plenerowy





Laureaci 20 Tarnowskiej Nagrody Filmowej





5 dzień TNF - spotkanie z S. Zawiślińskim, projekcje AKF Szwenk





4 dzień 20 TNF - spotkanie z R. Olechem, Zbigniewem Zamachowskim i koncert MovieStory w TCK





3 dzień 20 TNF - spotkanie z Jolantą Fraszyńską - 09.05.06





2 dzień 20 TNF - 08.05.06





Inauguracja 20 TNF - 07.05.06





Movie Story w Klubie Festiwalowym TCK - 10.05.06





Spotkaj się z twórcami filmów prezentowanych podczas 20 TNF!





Sponsorzy 20 TNF





KONKURS DLA FILMOWCÓW AMATORÓW!





PATRONI 20 TNF





Szczegółowy program 20 Tarnowskiej Nagrody Filmowej





Koncert inaugurujący 20 TNF - MFK 07.05.06





Koncert plenerowy z muzyką filmową - Rynek 12.05.06





Koncert galowy na zakończenie 20 TNF





Noc z Polską Kroniką Filmową - kino Marzenie 12.05.06





Laureaci XXX FPFF Gdynia 2005 w konkursie kina niezależnego





"Homo Father", reż. Piotr Matwiejczyk





"Ugór", reż. Dominik Matwiejczyk





Rok Kieślowskiego - dorobek dokumentalny K. Kieślowskiego





Filmy animowane Piotra Dumały





"Wielka literatura w animacji - filmy Piotra Dumały"





"Łagodna", reż. P. Dumała





"Wolność nogi", reż. P. Dumała





"Nerwowe życie kosmosu", reż. P. Dumała





"Latające włosy", reż. P. Dumała





"Lata Dwudzieste... Lata Trzydzieste...", reż. J. Rzeszewski - Rynek 11.05.06





"Halo Szpicbródka...", reż. J. Rzeszewski, M. Jahoda - Rynek 10.05.06





"Big Bang", reż. A. Kondratiuk - Rynek 09.05.06





"Wielka majówka", reż. K. Rogulski - Rynek 08.05.06





POLONICA 2005 - "Marzyciel", reż. Marc Forster





POLONICA 2005 - "Lato miłości", reż Paweł Pawlikowski





"Piekło", reż. Danis Tanovic





"Parę osób, mały czas", reż. Andrzej Barański





"Doskonałe popołudnie", reż. Przemysław Wojcieszek





"Cała zima bez ognia", reż. Grzegorz Zgliński





"Wszyscy jesteśmy Chrystusami", rez. Marek Koterski





"Mistrz", reż. Piotr Trzaskalski





"Rozdroże cafe", reż Leszek Wosiewicz





"Kochankowie z Marony", reż. Izabella Cywińska





"Skazany na bluesa", reż Jan Kidawa - Błoński





"Persona non grata", reż. Krzysztof Zanussi





"Wróżby Kumaka", reż. Robert Gliński





"Komornik", reż. Feliks Falk





"Jestem", reż. Dorota Kędzierzawska





"Masz na imię Justine", reż. Franco de Pena





| SCENA | FILM | GALERIA | EDUKACJA | USŁUGI | O NAS | FOTORELACJE | TERMINARZ IMPREZ | 20 TNF | 21 TNF | BYŁ SOBIE BLUES...2007 | DNI TARNOWA 2006 | BYŁ SOBIE BLUES...2006 | 22 TNF | DNI TARNOWA 2008 | BYŁ SOBIE BLUES...2008 | 23 TARNOWSKA NAGRODA FILMOWA | BYŁ SOBIE BLUES... 2009 |
(©) www.tck.pl 2005. Wszelkie prawa zastrzeżone.