Dziś jest: 17 grudzień 2018 r.
Szukane wyrażenie:


sprawdź repertuar na dzień:



Znajdź projekcje filmu:


SCENA
FILM
GALERIA
EDUKACJA
USŁUGI
O NAS
FOTORELACJE
TERMINARZ IMPREZ
20 TNF
PROJEKCJE KONKURSOWE
PROJEKCJE SPECJALNE
PROJEKCJE PLENEROWE
FILMY ANIMOWANE
FILMY DOKUMENTALNE
FILMY OFFowe
NOC Z PKF
KONCERTY
PROGRAM 20 TNF
PATRONI MEDIALNI
KLUB FESTIWALOWY
SPONSORZY 20 TNF
SPOTKANIA
GALERIA 20 TNF
LAUREACI 20 TNF
PODSUMOWANIE 20 TNF
21 TNF
BYŁ SOBIE BLUES...2007
DNI TARNOWA 2006
BYŁ SOBIE BLUES...2006
22 TNF
DNI TARNOWA 2008
BYŁ SOBIE BLUES...2008
23 TARNOWSKA NAGRODA FILMOWA
BYŁ SOBIE BLUES... 2009


Tarnowskie
Centrum
Kultury


ul. Rynek 5
33-100 Tarnów
POLAND

tel/fax:+48 14 6 888 888

email: tck@tck.pl

Kino Marzenie
ul. Staszica 4
33 - 100 Tarnów
POLAND

tel/fax:+48 14 6 888 885

email: kino@tck.pl







20 TNF / PROJEKCJE KONKURSOWE

drukuj
2006-04-14
"Cała zima bez ognia", reż. Grzegorz Zgliński (źródło: Inf.wł./www.filmpolski.pl)




„CAŁA ZIMA BEZ OGNIA”
(tytuł alternatywny „Tout Un Hiver Sans Feu”)


reżyseria: Grzegorz Zgliński
scenariusz: Pierre – Pacal Rossi
zdjęcia: Witold Płóciennik
muzyka: Jacek Grudzień, Mariusz Ziemba
scenografia: Pia Gans de St – Pre

obsada:
Aurelien Recoing (Jean), Gabriela Muskała (Labinota), Blerim Gjoci (Kastriot), Marie Matheron (Laure)

produkcja: Szwajcaria
rok produkcji: 2004
język: francuski
czas trwania: 88 min.

produkcja: CAB Productions, Mars Entertainment
dystrybucja: SPInka

Zima w szwajcarskich górach. Jean i jego żona Laura nie potrafią się otrząsnąć po stracie pięcioletniej córeczki, która zginęła w pożarze. Ich związek pomału się rozpada. Laura nie dając sobie rady sama ze swoim cierpieniem trafia w końcu do kliniki psychiatrycznej, a Jean zatrudnia się w fabryce rur, gdzie poznaje Labinotę, uciekinierkę z Kosowa.

11 maja 2006, godz.21.00, kino Marzenie




GRZEGORZ  ZGLIŃSKI

Ur. 1968 w Warszawie. W latach 1978-92 mieszkał w Szwajcarii. Ukończył reżyserię w PWSFTViT (1996). Reżyser, scenarzysta, producent, operator i montażysta.
Kompozytor muzyki filmowej, były gitarzysta i basista w formacjach rockowych w Zurychu.

Filmografia (wybór):

1989 – Confusion
(krótkometrażowy, 1989 - Grand Prix na festiwalu Grand Prix Objectiv Baden)

1992 – Sputnik (krótkometrażowy, 1993 - II nagroda na FF Lucerna )

1993 – QB (dokument)

1994 – Guilt (krótkometrażowy)

1994 - Pokonać górę (dokument, 1996 - Nagroda publiczności na FF Górskich Kalkuta)

1995 – Przed zmierzchem (krótkometrażowy, Nagroda Ministerstwa Kultury i Sztuki Szwajcarii 1997)

1997 – Życie Łodzi (dokument)

2001 – Na swoje podobieństwo (2002 - II nagroda na festiwalu FIPA Biarritz; Nagroda Ministerstwa Kultury i Sztuki Szwajcarii)

2004 – Cała zima bez ognia (2004 - CinemAvvenire Award za debiut; Signis-Prize na MFF Wenecja; 2005 -  Brązowe Grono na Lubuskim Lecie Filmowym Łagów; Ińskie Lato Filmowe - "Złota Rybka" dla najlepszego filmu polskiego, Namur Festiwal Filmów Francuskojęzycznych - Nagroda Publiczności)



* GALERIA *


(600x400)
(600x400)
(600x400)
(600x400)
(600x400)
(600x400)
(195x270)
(333x480)








Podsumowanie 20 Tarnowskiej Nagrody Filmowej





Gala Finałowa 20 TNF - 13.05.06





6 dzień 20 TNF - koncert plenerowy





Laureaci 20 Tarnowskiej Nagrody Filmowej





5 dzień TNF - spotkanie z S. Zawiślińskim, projekcje AKF Szwenk





4 dzień 20 TNF - spotkanie z R. Olechem, Zbigniewem Zamachowskim i koncert MovieStory w TCK





3 dzień 20 TNF - spotkanie z Jolantą Fraszyńską - 09.05.06





2 dzień 20 TNF - 08.05.06





Inauguracja 20 TNF - 07.05.06





Movie Story w Klubie Festiwalowym TCK - 10.05.06





Spotkaj się z twórcami filmów prezentowanych podczas 20 TNF!





Sponsorzy 20 TNF





KONKURS DLA FILMOWCÓW AMATORÓW!





PATRONI 20 TNF





Szczegółowy program 20 Tarnowskiej Nagrody Filmowej





Koncert inaugurujący 20 TNF - MFK 07.05.06





Koncert plenerowy z muzyką filmową - Rynek 12.05.06





Koncert galowy na zakończenie 20 TNF





Noc z Polską Kroniką Filmową - kino Marzenie 12.05.06





Laureaci XXX FPFF Gdynia 2005 w konkursie kina niezależnego





"Homo Father", reż. Piotr Matwiejczyk





"Ugór", reż. Dominik Matwiejczyk





Rok Kieślowskiego - dorobek dokumentalny K. Kieślowskiego





Filmy animowane Piotra Dumały





"Wielka literatura w animacji - filmy Piotra Dumały"





"Łagodna", reż. P. Dumała





"Wolność nogi", reż. P. Dumała





"Nerwowe życie kosmosu", reż. P. Dumała





"Latające włosy", reż. P. Dumała





"Lata Dwudzieste... Lata Trzydzieste...", reż. J. Rzeszewski - Rynek 11.05.06





"Halo Szpicbródka...", reż. J. Rzeszewski, M. Jahoda - Rynek 10.05.06





"Big Bang", reż. A. Kondratiuk - Rynek 09.05.06





"Wielka majówka", reż. K. Rogulski - Rynek 08.05.06





POLONICA 2005 - "Marzyciel", reż. Marc Forster





POLONICA 2005 - "Lato miłości", reż Paweł Pawlikowski





"Piekło", reż. Danis Tanovic





"Parę osób, mały czas", reż. Andrzej Barański





"Doskonałe popołudnie", reż. Przemysław Wojcieszek





"Cała zima bez ognia", reż. Grzegorz Zgliński





"Wszyscy jesteśmy Chrystusami", rez. Marek Koterski





"Mistrz", reż. Piotr Trzaskalski





"Rozdroże cafe", reż Leszek Wosiewicz





"Kochankowie z Marony", reż. Izabella Cywińska





"Skazany na bluesa", reż Jan Kidawa - Błoński





"Persona non grata", reż. Krzysztof Zanussi





"Wróżby Kumaka", reż. Robert Gliński





"Komornik", reż. Feliks Falk





"Jestem", reż. Dorota Kędzierzawska





"Masz na imię Justine", reż. Franco de Pena





| SCENA | FILM | GALERIA | EDUKACJA | USŁUGI | O NAS | FOTORELACJE | TERMINARZ IMPREZ | 20 TNF | 21 TNF | BYŁ SOBIE BLUES...2007 | DNI TARNOWA 2006 | BYŁ SOBIE BLUES...2006 | 22 TNF | DNI TARNOWA 2008 | BYŁ SOBIE BLUES...2008 | 23 TARNOWSKA NAGRODA FILMOWA | BYŁ SOBIE BLUES... 2009 |
(©) www.tck.pl 2005. Wszelkie prawa zastrzeżone.